El 5 de novembre, la Mónica Antón ens va oferir una interessant i enriquidora xerrada mitjançant Zoom. Gràcies a ella i a tots els participants!

El passat 6 de març, la Comissió de Joventut del CRC, va organitzar un Taller sobre el Feminisme en la Comunitat Sorda, en la qual van participar joves i es va convidar a la ponent Ixone Sáenz, que va exposar sobre el feminisme en l'actualitat. Una jornada molt interessant per als joves!

Aquest 7 de març, el CRC va organitzar activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona, en la qual es va convidar a la ponent Ixone Saenz, que va exposar una interessant conferència sobre "Per què fa falta el feminisme en la nostra societat?", en la qual van participar només dones. Després del menjar es van iniciar activitats culturals amb diferents i divertits jocs.
A la tarda es va realitzar una altra xerrada, oberta a participants masculins, en la qual es va exposar “El sostre de Vidre” impartida per María Ruíz i Jordina Roca, que van explicar una interessant xerrada sobre els problemes i dificultats de les dones, a ascendir a llocs de treball en igualtat de responsabilitats empresarials en organitzacions. També van exposar una xerrada sobre “Mansplaining” (homeexplicació) que tracta sobre l'influència masculina sobre la dona quan un home interromp a una dona per a explicar-li una mica de manera condescendent, pel simple fet d'assumir que ell té un millor maneig del tema que s'estigui tractant sense cap mena de prova, desacreditant a la seva interlocutora simplement pel seu gènere.
També es va realitzar una interessant xerrada sobre “Terminologia no sexista en LSC” a càrrec de Encarna Serrano, amb la participació dels assistents, sobre signes no masclistes.
Finalment, després dels jocs per grups, que van anar sent eliminats els que no aconseguien més puntuació, i es va emportar el premi el grup “Frida”, que va finalitzar amb el primer per a Lola Escuer i segon premi Encarna Muñoz.

Diumenge passat, 30 de novembre, vam tenir l'oportunitat de gaudir de les xerrades impartides per dones en la Jornada sobre Violència de Gènere i Generacions que va organitzar CERECUSOR. Tot un luxe poder comptar amb elles!

A les seves creacions sense paraules la imatge se sent, s'escolta, remou i revela profundes emocions. El moviment alentit i en bucle submergeix a l'espectador en un món interior, aprofundint en les experiències fonamentals de l'existència per a «despertar l'ànima». Les seves obres, d'una intensitat i una bellesa extraordinàries, són úniques i sempre commouen.

Una mostra del taller d'escriptura que vam realitzar durant el mes d'octubre d'aquest any 2019. Molt interessant i útil per a tots!

 

El passat 27 de juny. la Marimen Ayuso va realitzar una entrevista a Víctor Manuel Amela Bonilla, un conegut escriptor i periodista, expert en comunicació i televisió. Des de fa uns 30 anys, treballa al diari "La Vanguardia" a la secció d'entrevistes "La Contra".

A més a més, és col·laborador del programa "Arucitys", que actualment s'emet per la Sexta. 


Victor M. Amela va exposar una emocionant història familiar, que explica en el seu llibre "Yo pude salvar a Lorca", la seva última aportació al món de la literatura. En aquesta ocasió, el periodista explica com el seu avi matern, el pastor de Granada Manuel Bonilla, hauria pogut evitar la mort del poeta Federico García Lorca. La investigació històrica que ha realitzat aquest admirable escriptor i periodista, situa el seu avi a Granada el 14 d'agost de 1936, quan s'afilia com a voluntari a la Falange, igual que el poesta Luis Rosales, amic de Lorca, el qual va tenir al poeta ocult a casa seva durant set dies abans de que l'afusellessin. 

Amela ha fet un enorme exercici d'investigació, documentació i crítica d'un dels successos més tràgics de la història de la guerra civil espanyola. També ha redescobert a un dels millors poetes, Federico Garcia Lorca, el qual expressa una vertadera admiració. 

Ernesto Ventós, Nasevo, va venir el 13 de juny a CERECUSOR per oferir una conferència sobre el seu treball i el procés científic i creatiu de l'elaboració de perfums.

Ha estat una conferència molt interessant i volem agrair-li que hagi compartit el seu treball amb els socis i sòcies de l'entitat.

 

El passat dijous 23 de maig Marta Vericat va presentar el seu llibre "Filosofia i toros. Un debat ètic", i a partir de la seva presentació vam tenir un debat sobre la temàtica. A més, va realitzar una performance amb un grup de persones sordes, que representava la tauromàquia. Marta és graduada en Filosofia, té un màster en Humanitats i és intèrpret de llengua de signes.

El dissabte 4 de maig, CERECUSOR va visitar l'exposició "Quàntica" del CCCB, un projecte internacional que ha unit art i ciència, en usar metodologies i llenguatges artístics com a eina per ajudar a entendre la ciència.

Dijous 30 de maig, es va realitzar una xerrada de l'empresa comunicats, que ofereix serveis d'interpretació Online. Es va exposar les característiques d'aquest sistema de comunicació i llocs on aquesta implantada, per facilitar la comunicació de les persones sordes en les gestions especifiques de la seva vida diària.

 

Ahir 15 de maig, van participar cinc socis de CERECUSOR al taller de cuina "Mar i Muntanya" al Centre Cívic El Sortidor. A través de tres plats van combinar els sabors del mar i els elements de la cuina de muntanya.

 

El passat dijous dia 2 de Maig un grup de persones sordes sòcies de CERECUSOR, van acudir a un taller de cuina "Tasta la Primavera: La Maduixa" al CC El Sortidor. Un taller original per descobrir com incorporar les maduixes a la cuina i elaborar plats saludables i sorprenents.

El passat dia 30, la Comissió de gent gran va organitzar:

Una visita a l'antiga fabrica de seda per conèixer la seva interessant història que comença en les primeres dècades del segle XX, i que van significar la consolidació de la Sedeta com a fàbrica tèxtil.

Després es va preparar un dinar per a 40 persones, a la seu del CRC, a càrrec d'Encarna Muñoz amb la col·laboració de M. Dolors Fabres, Julia Parres i Montse Casanovas.

A la tarda es va realitzar una activitat per a majors a càrrec d'Irene Freijo, Manuel Garcia i Javier Escudero.

A més, va comptar amb la visita de la Sra.Meritxell Benedi, directora general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, que va estar interessada en conèixer el CERECUSOR i les seves activitats.

Per veure el vídeo cliqueu en el següent enllaç:

https://www.facebook.com/CERECUSOR/videos/445350012955840/

El 7 de maig va tenir lloc la primera sessió del Taller "Guarda i Organitza les teves fotos" al CC La Sedeta, curs en el qual estan participant persones sordes de CERECUSOR. Aquest taller té una durada de 7 sessions en les quals ensenyaran a guardar, organitzar les fotografíes, i així poder mostrar-les a familiars i amics d'una forma divertida i amena. 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account