El 16 de desembre, la comissió de Gent Gran de CRC va organitzar un menjar de Nadal. El menjar va ser a càrrec de Montse Casanovas, Alicia Trote, Dolores Fabres, Rosario Buedo i Amparo Molina, amb la col·laboració de José Mª Bonet, Carlos Gandoy i Albert Artigas.
Al matí, es va realitzar la retransmissió de la pel·lícula del 1969 "Una Esposa Singular", realitzada pels nostres socis i sòcies. Va haver-hi molta participació i va ser una vetllada divertida i amena en la qual també es van realitzar 4 sortejos. El quart va correspondre a Rosita Rue, el tercer a Inma Vázquez, el segon a Julia Parra i el primer a Rosa Camps.
Van gaudir d'un dia memorable que va aixecar els ànims als nostres socis i sòcies, després d'un període inactiu de contactes socials. Es van utilitzar mesures sanitàries

 

¡Resum de la meravellosa jornada del festival LSArts! ¡Tot ART!

 Si voleu veure moltes més fotos les trobareu al nostre Facebook, Twitter i Instagram.  

   

   

 

Conferència informativa a CERECUSOR sobre l'impacte emocional que va causar la pandèmia del coronavirus.

La visita va tocar temes com la gestió emocional i la importancia de la comunicació.

A càrrec de: Mil i una potes.

 

El 5 de novembre, la Mónica Antón ens va oferir una interessant i enriquidora xerrada mitjançant Zoom. Gràcies a ella i a tots els participants!

El passat 6 de març, la Comissió de Joventut del CRC, va organitzar un Taller sobre el Feminisme en la Comunitat Sorda, en la qual van participar joves i es va convidar a la ponent Ixone Sáenz, que va exposar sobre el feminisme en l'actualitat. Una jornada molt interessant per als joves!

Aquest 7 de març, el CRC va organitzar activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona, en la qual es va convidar a la ponent Ixone Saenz, que va exposar una interessant conferència sobre "Per què fa falta el feminisme en la nostra societat?", en la qual van participar només dones. Després del menjar es van iniciar activitats culturals amb diferents i divertits jocs.
A la tarda es va realitzar una altra xerrada, oberta a participants masculins, en la qual es va exposar “El sostre de Vidre” impartida per María Ruíz i Jordina Roca, que van explicar una interessant xerrada sobre els problemes i dificultats de les dones, a ascendir a llocs de treball en igualtat de responsabilitats empresarials en organitzacions. També van exposar una xerrada sobre “Mansplaining” (homeexplicació) que tracta sobre l'influència masculina sobre la dona quan un home interromp a una dona per a explicar-li una mica de manera condescendent, pel simple fet d'assumir que ell té un millor maneig del tema que s'estigui tractant sense cap mena de prova, desacreditant a la seva interlocutora simplement pel seu gènere.
També es va realitzar una interessant xerrada sobre “Terminologia no sexista en LSC” a càrrec de Encarna Serrano, amb la participació dels assistents, sobre signes no masclistes.
Finalment, després dels jocs per grups, que van anar sent eliminats els que no aconseguien més puntuació, i es va emportar el premi el grup “Frida”, que va finalitzar amb el primer per a Lola Escuer i segon premi Encarna Muñoz.

Diumenge passat, 30 de novembre, vam tenir l'oportunitat de gaudir de les xerrades impartides per dones en la Jornada sobre Violència de Gènere i Generacions que va organitzar CERECUSOR. Tot un luxe poder comptar amb elles!

A les seves creacions sense paraules la imatge se sent, s'escolta, remou i revela profundes emocions. El moviment alentit i en bucle submergeix a l'espectador en un món interior, aprofundint en les experiències fonamentals de l'existència per a «despertar l'ànima». Les seves obres, d'una intensitat i una bellesa extraordinàries, són úniques i sempre commouen.

 

El passat 27 de juny. la Marimen Ayuso va realitzar una entrevista a Víctor Manuel Amela Bonilla, un conegut escriptor i periodista, expert en comunicació i televisió. Des de fa uns 30 anys, treballa al diari "La Vanguardia" a la secció d'entrevistes "La Contra".

A més a més, és col·laborador del programa "Arucitys", que actualment s'emet per la Sexta. 


Victor M. Amela va exposar una emocionant història familiar, que explica en el seu llibre "Yo pude salvar a Lorca", la seva última aportació al món de la literatura. En aquesta ocasió, el periodista explica com el seu avi matern, el pastor de Granada Manuel Bonilla, hauria pogut evitar la mort del poeta Federico García Lorca. La investigació històrica que ha realitzat aquest admirable escriptor i periodista, situa el seu avi a Granada el 14 d'agost de 1936, quan s'afilia com a voluntari a la Falange, igual que el poesta Luis Rosales, amic de Lorca, el qual va tenir al poeta ocult a casa seva durant set dies abans de que l'afusellessin. 

Amela ha fet un enorme exercici d'investigació, documentació i crítica d'un dels successos més tràgics de la història de la guerra civil espanyola. També ha redescobert a un dels millors poetes, Federico Garcia Lorca, el qual expressa una vertadera admiració. 

El passat dia 30, la Comissió de gent gran va organitzar:

Una visita a l'antiga fabrica de seda per conèixer la seva interessant història que comença en les primeres dècades del segle XX, i que van significar la consolidació de la Sedeta com a fàbrica tèxtil.

Després es va preparar un dinar per a 40 persones, a la seu del CRC, a càrrec d'Encarna Muñoz amb la col·laboració de M. Dolors Fabres, Julia Parres i Montse Casanovas.

A la tarda es va realitzar una activitat per a majors a càrrec d'Irene Freijo, Manuel Garcia i Javier Escudero.

A més, va comptar amb la visita de la Sra.Meritxell Benedi, directora general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, que va estar interessada en conèixer el CERECUSOR i les seves activitats.

Per veure el vídeo cliqueu en el següent enllaç:

https://www.facebook.com/CERECUSOR/videos/445350012955840/

Ernesto Ventós, Nasevo, va venir el 13 de juny a CERECUSOR per oferir una conferència sobre el seu treball i el procés científic i creatiu de l'elaboració de perfums.

Ha estat una conferència molt interessant i volem agrair-li que hagi compartit el seu treball amb els socis i sòcies de l'entitat.

 

El passat dijous 23 de maig Marta Vericat va presentar el seu llibre "Filosofia i toros. Un debat ètic", i a partir de la seva presentació vam tenir un debat sobre la temàtica. A més, va realitzar una performance amb un grup de persones sordes, que representava la tauromàquia. Marta és graduada en Filosofia, té un màster en Humanitats i és intèrpret de llengua de signes.

Una mostra del taller d'escriptura que vam realitzar durant el mes d'octubre d'aquest any 2019. Molt interessant i útil per a tots!

Dijous 30 de maig, es va realitzar una xerrada de l'empresa comunicats, que ofereix serveis d'interpretació Online. Es va exposar les característiques d'aquest sistema de comunicació i llocs on aquesta implantada, per facilitar la comunicació de les persones sordes en les gestions especifiques de la seva vida diària.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account